top of page

ONS VERHAAL

Toog.jpg

Van West-Vlaandere tot in Limburg

Als er iets is wat Belgen uit elke provincie gemeen hebben dan is het de voorliefde voor lekker eten. We houden van onze frietjes uit de frituur, onze pralines en chocolade. 

Elke streek heeft zijn culinaire voorkeuren en oerdegelijke streekgerechten. En we gaan maar al te graag met elkaar in de clinch over wat nu het lekkerst is.

Verrassing, verrassing.

Achter de schermen bij Ons IJshuys is dat niet anders. Met een Limburgse en een West-Vlaming samen aan het roer, konden we maar niet beslissen wat nu het beste recept was voor Vanille ijs.

Priscilla kiest steevast de recepten met een puddingsmaakje terwijl Diem meer fan is van de pure romige witte Vanille.

Dan maar familie en vrienden inschakelen. Alleen, wat blijkt... West-Vlamingen volgen Diem en de Limburgers volgen Priscilla. Daarmee kwamen we dus geen stap verder.

Dan maar de klanten laten beslissen!

Wat vind jij het lekkerst? Bilzerse Vanille of West-Vlaamse Vanille?

Je vindt ze beiden terug in onze ijstoog.

(kwestie van de spreekwoordelijke kerk in het midden te houden)

WhatsApp Image 2021-06-24 at 12.10.38 (3).jpeg
Onze grootste fans

Onze twee fantastische kids, Manon en Noah, maken af en toe het IJshuys onveilig. Een dansje op K3 in de keuken of een voorbij zoevende step, het kan al wel eens voorvallen als deze twee belhamels "in the house" zijn.

Als kritische testers keuren ze tot hun grote jolijt de creaties van mama en papa. Manon's favoriete ijsje is een combo van aardbeien en tropical. Noah gaat voor chocoladeijs maar zijn topfavoriet is een potje slagroom met smarties.

Hondenijsjes_Bilzen_Mine Dalemans (19 van 19).jpg
Onze zachtaardige Briards

Schrik zeker niet als je onze Briards Oura, Bella Roos of Violet tegen het lijf loopt. Ze lijken gigantisch met hun lange vacht maar het zijn de meest zachtaardige, kindvriendelijke honden wat we kennen.

En terwijl ze meestal liggen te luieren in hun mand of in de zon, tref je hun ook wel eens aan op het terras in het bijzijn van hun baasje.

Zij waren dan ook onze inspiratiebron voor het ontwikkelen van het hondenijsje. Zeker met zo'n dikke vacht is een ijsje meer dan welkom op een warme zomerdag.

bottom of page